Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päronflan med mandel och lingon

Det här kommer att bli din nya efterrättsfavorit! En bas av smördeg, ett lager av mandelmassa, en tunn skiva saftigt päron och slutligen sockerblandade röda lingon. Servera de frasiga päronflanen med en klick grädde och bakelsen är fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lingon och socker tills sockret löst sig.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Skär smördegen i 4 lika stora bitar (för 4 port) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och skiva päronen tunt.
  4. Fördela mandelmassan på smördegen och lägg på päronskivorna. Skeda över ca en matsked lingon på varje.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Vispa grädden och blanda med resten av lingonen. Servera päronflanet ljummet med lingongrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl (frysta) lingon
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 färsk smördeg à 250 g (rektangulär)
  • 2 svenska päron t.ex. Clara Frijs
  • 2 dl riven mandelmassa
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?