Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesanstekt torsk

Här är ett trevligt recept med fisk, nämligen parmesanstekt torsk. Ett delikat och smakrikt sätt att tillaga torsk på och du serverar det med ett rustikt tomatris. Alldeles utomordentligt gott och en perfekt vardagsmiddag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman färskriven parmesanost med ägg, vetemjöl, salt och kajennpeppar. Doppa torskfilén i blandningen.
  2. Stek filéerna i margarin eller smör i en stekpanna ca 4 min/sida.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda riset med chilisås. Vänd i sköljda och tärnade tomater och finhackade örter. Servera torsken med tomatriset och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl parmesanost
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 500 g sej, torskfilé eller hoki
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 port ris
  • 2 msk chilisås
  • 2 tomater
  • 2 ml finhackade örter (t ex basilika)
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?