Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikafisk Birgitte

Läckert och smakrikt fiskrecept med smak av paprika, torsk, grädde och purjolök. Paprikafisk Birgitte serveras med en tomat och gräslökssallad, bröd och kokt pressad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolök. Lägg den i en låg vid gryta typ traktörpanna. Tina fryst fisk, t ex torsk, så mycket att du kan skära den i skivor. Lägg fiskskivorna på purjon. Rör ut paprikapulver i mellangrädde. Häll blandningen över fisken. Låt småkoka i 10-12 minuter.
  2. Till servering: Servera med tomat- och gräslökssallad, bröd och ev kokt pressad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 600 g fryst fisk (t ex torsk)
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 1/2 dl mellangrädde
Till servering
  • tomat
  • gräslök
  • sallad
  • bröd
  • kokt pressad potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?