Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paprikadressing

Genom att värma paprikan, löken och fonden tillsammans med oljan lockar du fram smakerna och mixar dem sedan ordentligt. Dressingen blir ett bra komplement till en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en liten kastrull och fräs lök och paprika. Tillsätt vatten och kycklingfond. Koka paprikan helt mjuk. Mixa.

Tips

Gör gärna flera paprikadressingar i olika färger. Tyvärr blir dressing på grön paprika inte särskilt lyckad. Vill du ha en grön sås, prova gräslöksoljan i stället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paprika
  • 1 msk olja
  • 1 msk finhackad lök
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?