Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och paprikasoppa med frasig baguette

En mustig och delikat soppa som du snabbt tillagar. Härliga smaker från grillad paprika, tomater, lök och het ajvar relish mixas ihop och kokas så att smakerna blir intensiva. Du serverar soppan med en frasig baguette fylld med brie och salami.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla löken. Tärna tomaterna. Häll av och grovhacka paprikan.
  2. Hetta upp en stor kastrull med olja. Fräs lök, tomat och paprika ett par minuter. Rör ner ajvar. Tillsätt vatten, fond och citronjuice. Låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Mixa slät med stavmixer eller i matberedare. Häll upp i skålar. Klicka ev i lite yoghurt. Servera med frasiga baguetter med brie och salami (se Tips).

För alla

Fri från gluten, med tex specialbaguette från Semper. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fond och bröd.
Gör mjölkfri: välj tofu i stället för brieost och kontrollera innehållet i bröd och fond.

Tips

Tillaga 4 förgräddade minibaguetter i ugn enligt förpackningens anvisning. Fördela ca 80 g salami, 4 rejäla skivor brieost och några cornichoner i de frasiga bröden (för 4 port). Servera till soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 1 burk grillad paprika (à 350 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl mild eller het ajvar relish
  • 1 liter vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • ev naturell yoghurt att klicka i
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?