Tomat- och paprikasoppa med frasig baguette

En mustig och delikat soppa som du snabbt tillagar. Härliga smaker från grillad paprika, tomater, lök och het ajvar relish mixas ihop och kokas så att smakerna blir intensiva. Du serverar soppan med en frasig baguette fylld med brie och salami.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 tomater
1 burk grillad paprika (à 350 g)
2 msk olivolja
1 1/2 dl mild eller het ajvar relish
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
ev naturell yoghurt att klicka i
För alla
Fri från gluten, med tex specialbaguette från Semper. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fond och bröd.
Gör mjölkfri: välj tofu i stället för brieost och kontrollera innehållet i bröd och fond.
Gör så här
Tips
Tillaga 4 förgräddade minibaguetter i ugn enligt förpackningens anvisning. Fördela ca 80 g salami, 4 rejäla skivor brieost och några cornichoner i de frasiga bröden (för 4 port). Servera till soppan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer