UNDER 45 MIN | Enkel

Pannkakstårta med mjölkchokladgrädde

Barnsligt god är den här pannkakstårtan med Marabou mjölkchokladfyllning. Både vacker att se på och underbar att sätta tänderna i. Alla barnens favorittårta men snåla inte när du lagar den här godingen, den slinker ner hos de vuxna också!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält mjölkchoklad i mikron eller i vattenbad. Lösvispa grädden. Spara 2 dl av den vispade grädden till garneringen (för 8 port).
  2. Vispa samman resten av grädden och den smälta chokladen. Varva pannkakor, chokladgrädde och bär.
  3. Toppa med vispad grädde, chokladgodis, bär och mandelsplitter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria pannkakor, laktosfri choklad/chokladgodis och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria pannkakor, mjölkproteinfri choklad/chokladgodis och mjölkproteinfri ersättningsprodukt till grädde.
Gör äggfri: välj äggfria pannkakor.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g mjölkchoklad
  • 1 l vispgrädde
  • 8 pannkakor (köpta eller hemstekta)
  • 5 dl bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar)
  • 3 msk mandelspån
  • 1 dl chokladgodis (t ex Non stop)

Näringsvärde
Per portion

Energi 4119 kJ / 985 kCal