Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pannkakor med päron och chilichoklad

Lyxig söndagsbrunch, förstaklassig efterrätt eller en härlig lördagslunch. Lyxa till pannkakor med nutella, päron och choklad. Både liten och stor kommer att älska denna rätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor/skivor. Pressa över lite citronjuice så att de inte mörknar.
  2. Koka päronen mjuka i sockerlagen, 1–2 minuter. Ta från värmen och låt svalna.
  3. Vispa grädden, ställ kallt. Kan förberedas hit, några timmar i förväg.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör ner chiliflakes.
  5. Bred ca 2 msk nötcrème på varje pannkaka. Vik ihop på mitten och sedan en gång till.
  6. Lägg upp på tallrikar tillsammans med päron och en klick grädde. Ringla över den smälta chokladen. Garnera med hallon och myntablad.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pannkakor.

Tips

Pannkakorna kan stekas och päronen kokas i förväg.
Den som gillar hetta kan strö lite chiliflakes över.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 pannkakor (stekta)
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 citron
  • 2 stora päron
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (ca 70 %)
  • 0,8 krm chiliflakes
  • ca 2 dl nutella (nötcrème)
  • färska hallon och myntablad till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?