Pannbiff med currydressing, äpple och valnötssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pannbiff med currydressing, äpple och valnötssallad

Överraska familjen med att servera klassisk pannbiff tillsammans med en spännande currydressing på yoghurt och majonnäs, äppelskivor och valnötssallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda yoghurt, majonnäs och curry till currydressingen. Smaka av med salt och ev peppar (curry är oftast tillräckligt stark i sig).
  2. Pannbiff: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 min. Skala och hacka löken fint. Bryn den i 1/3 av matfettet. Strö över brun farin. Blanda den brynta löken, färs, ägg, salt och peppar.
  3. Forma 4 tunna pannbiffar (för 4 port) och stek i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
  4. Skölj salladen och riv den i bitar. Skölj, kärna ur och skiva äpplet. Lägg lite sallad på brödet. Lägg på den nystekta pannbiffen, lite dressing och sist äppelskivor, valnötter och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bröd (t ex tekaka)
  • 1 äpple
  • 1/2 dl valnötter (grovhackade)
  • 1 salladshuvud
  • salt och peppar
Currydressing
  • 1 dl majonnäs (t ex lättmajonnäs)
  • 1 msk curry
Pannbiff
  • 2 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 msk Brun Farin
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan