Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

Betyg 3.7 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

Smarrigare pannacottapaj med vit choklad än denna hittar du inte. Pannacottapajen passar bra till efterrätt på nyår men du kan naturligtvis servera den hela året. Toppa pajen med pannacotta med fräscha hallon och gärna mynta.

Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
100 g smör

Pannacotta

2 gelatinblad
1 vaniljstång
100 g vit choklad
4 dl vispgrädde
1 dl pistagenötter

Till garnering

1 ask färska hallon (à 125 g)
1/2 kruka mynta

Gör så här

00:20:00
00:20:00
00:05:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Bästa gott

    Michael

  • Det heter inte GELANTIN. Det heter GELATIN.

    Ingrid

    Hej Ingrid! Ja såklart att det heter gelatin. Tack, nu är receptet uppdaterat med rätt stavning. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Varför kan man inte skriva ut receptet på papper?????????????????????????????????????????????????????????????+

    Barbro

    Hej Barbro! Om du klickar på de tre små prickarna under eller vid receptbilden dyker "Skriv ut" upp. Lycka till! Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • God och roligt att servera pannacotta på annat sätt än i glas. Dock lite för mjäkig i smaken för vår del, kommer nog testa att addera passionsfrukt eller liknande till nästa gång.

    Josefine

  • Fantastiskt god. Choklad botten bryter bra med pannacottan och hallonen ger pricken över i med sötman. Kan starkt rekommenderas

    Mats

  • Instämmer till fullo med föregående kommentar; "Jättehårt pajskal, den sk pannacottan blev rinnig och trist. Absolut inte värt 1 minut av min tid."

    Måns

    Hej Måns! Vi har nu redigerat i receptet och pajskalet kan med fördel läggas direkt i formen innan det kyls ner. Då blir det smidigare. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Jättehårt pajskal, den sk pannacottan blev rinnig och trist. Absolut inte värt 1 minut av min tid.

    Cecilia

  • Om man inte har en sådan form utan vill använda en springform på 20-22 hur ska man omvandla receptet då?

    Sofie

  • Hej Går den att frysa? skulle behöva göra den en vecka i förväg.

    Katarina

    Hej Katarina! Vi skulle inte rekommendera att frysa denna. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Jag hittade inga prisvärda färska hallon så jag tog färska blåbär istället. Fungerade hyggligt men tror just hallon blir det bästa. Annars mycket god, snygg och uppskattad av gästerna!

    Christina

    Hej Christina! Kul att höra att pajen var god och uppskattad! Har du sett att det finns Basic frysta hallon i frysdisken? De passar perfekt till bakning och är mycket prisvärda. Titta gärna efter dom nästa gång du handlar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Pannacotta med grapefrukt
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rocky road med påskskum
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marsipanmousse med apelsinsallad
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad