Pannacotta med pepparkaksfil och fikon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pannacotta med pepparkaksfil och fikon

En förtjusande pannacotta med julsmak finner du i detta recept. Pannacottan gör du av bland annat pepparkaksfil, vispgrädde, kanel och ingefära som toppas med en fikongelé. Servera den stelnade pannacottan dekorerad med god pepparkakscrunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Panncotta med pepparkaksfil: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull, skrapa ur vaniljstången och lägg ner fröna, rårörsrockret och kryddorna och koka upp. Ta kastrullen från plattan och lägg ner gelatinbladen och låt det smälta under omrörning. Rör ner pepparkaksfilen och häll upp i portionsglas. Ställ kallt för att stelna.
  3. Fikongéle: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Skär fikonen i små bitar.
  4. Koka upp apelsinjuicen med urskrapad vaniljstång, rårörsockret och fikonbitarna. Ta kastrullen från plattan och lägg ner gelatinbladen och låt det smälta under omrörning. Låt geléet kallna men inte stelna.
  5. Skeda geléet över pannacottan och ställ kallt för att stelna.
  6. Sätt ugnen på 175˚C.
  7. Crunch: Smält matfettet och mortla pepparkakorna i små bitar och blanda ner dem i matfettet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter.
  9. Strö över pepparkakssmulet vid serveringen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett. Använd laktosfri fil och krydda den med lite kanel, ingefära och en aning socker. Kontrollera innehållet i pepparkakorna.
Gör äggfri: kontrollera att pepparkakorna är äggfria.

 

Ingredienser

Portioner: 4
Pannacotta med pepparkaksfil
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 vaniljstång
  • 3 msk rårörsocker
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 dl filmjölk med pepparkakssmak
Fikongéle
  • 1 gelatinblad
  • 2 torkade fikon
  • 1 dl drickfärdig apelsinjuice
  • 1/2 vaniljstång
  • 1/2 msk rårörsocker
Crunch
  • 25 g smör eller margarin
  • 5 pepparkakor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1701 kJ / 406 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden