Pannacotta med kanel

Betyg 2.5 av 5.
35 personer har röstat
2
Pannacotta med kanel

En lyxig efterrätt som inte är särskilt avancerad men kräver att man har tid. Grädde, mjölk, kanel och socker värms försiktigt upp och blandas sedan med gelatinbladen som då smälter. När pannacottan har stelnat tillsätts de saftiga vinpäronen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Pannacotta med kanel

Ingredienser

6 portioner
2   gelatinblad
3 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
1/2 dl  strösocker
2   bitar kanel

Vinpäron

4   päron
2 dl  rödvin
1/2 dl  socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Lätt att göra pannacottan. Tidskrävande att bereda päronen. Bra att allt kan göras i förväg, när man har tid.

Hans

2005-04-03

Bra alternativ till risgrynsgröten!

Ingrid

2004-01-01

Testa liknande recept

Svart vinbärssylt med päron och kanel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Glöggkokta päron med cheddar 
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingondrink med päron och ingefära
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladpannacotta
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga