Vaniljpannacotta med julkryddad fruktkompott
En krämig klassiker som ges ett lyft av den ljuvliga vaniljsmaken. Desserternas dessert pannacotta med vaniljsmak, passar som avrundning efter alla typer av festliga måltider och gör ingen besviken. Supergott, helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
4 portioner
Vaniljpannacotta
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 gelatinblad
1/2 dl socker
Fruktkompott
3 dl rött vin
150 g torkad frukt och bär (t ex strimlade fikon, aprikoser och tranbär)
6 kryddnejlikor
2 kanelstänger
1/2 dl rörsocker
finrivet skal av 1/2 apelsin
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer