Pannacotta med kanel

35
2
Pannacotta med kanel

En lyxig efterrätt som inte är särskilt avancerad men kräver att man har tid. Grädde, mjölk, kanel och socker värms försiktigt upp och blandas sedan med gelatinbladen som då smälter. När pannacottan har stelnat tillsätts de saftiga vinpäronen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Pannacotta med kanel

Ingredienser

6 portioner
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
2 bitar kanel

Vinpäron

4 päron
2 dl rödvin
1/2 dl socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Hans

2005-04-03

Lätt att göra pannacottan. Tidskrävande att bereda päronen. Bra att allt kan göras i förväg, när man har tid.

Ingrid

2004-01-01

Bra alternativ till risgrynsgröten!