Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pannacotta med kanel

En lyxig efterrätt som inte är särskilt avancerad men kräver att man har tid. Grädde, mjölk, kanel och socker värms försiktigt upp och blandas sedan med gelatinbladen som då smälter. När pannacottan har stelnat tillsätts de saftiga vinpäronen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, mjölk, socker och kanel i en kastrull. Ta upp kanelbitarna.
  3. Rör ner gelatinet i grädden så att det smälter. Låt grädden stå och svalna i ca 1/2 timme.
  4. Häll grädden i 6 små vattensköljda koppar eller formar (för 6 port). Låt grädden stelna i kylen i minst 3 timmar.
  5. Vinpäron: Skala, kärna ur och klyfta päronen. Koka upp vin och socker i en liten kastrull. Koka päronen mjuka i omgångar. Slå över lagen och låt dem kallna.
  6. Servera pannacottan med päronen till.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 bitar kanel
Vinpäron
  • 4 päron
  • 2 dl rödvin
  • 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan