Barockfruktfat med citronsås och kokossmul
Släpp loss kreativiteten och bygg ett vackert fruktfat! Frukterna på fatet kan skifta beroende på säsong. Här har vi använt ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar, och granatäppelkärnor. Servera med smaskig citronsås på grädde och lemoncurd och ett smul gjort på kokos, smör, vit choklad och havregryn.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg blandad frukt (t ex ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar och granatäppelkärnor)
Kokossmul
175 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl vetemjöl
1 tsk kanel
50 g grovhackad vit choklad
1 dl rörsocker
Citronsås
3 dl vispgrädde
1 burk lemon curd (à 320 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt enkelt och gott!
Pia
2024-01-30