Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

4
0
Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Släpp loss kreativiteten och bygg ett vackert fruktfat! Frukterna på fatet kan skifta beroende på säsong. Här har vi använt ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar, och granatäppelkärnor. Servera med smaskig citronsås på grädde och lemoncurd och ett smul gjort på kokos, smör, vit choklad och havregryn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg blandad frukt (t ex ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar och granatäppelkärnor)

Kokossmul

175 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl vetemjöl
1 tsk kanel
50 g grovhackad vit choklad
1 dl rörsocker

Citronsås

3 dl vispgrädde
1 burk lemon curd (à 320 g)

Gör så här

För allaGör glutenfri: använd rent havre och glutenfri mjölmix. Kontrollera innehållet i lemon curd alt. bjud med vispad grädde. 
Gör äggfri: ersätt citronsåsen med enbart vispad grädde.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer