Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Släpp loss kreativiteten och bygg ett vackert fruktfat! Frukterna på fatet kan skifta beroende på säsong. Här har vi använt ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar, och granatäppelkärnor. Servera med smaskig citronsås på grädde och lemoncurd och ett smul gjort på kokos, smör, vit choklad och havregryn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg  blandad frukt (t ex ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar och granatäppelkärnor)

Kokossmul

175 g  kallt smör
2 dl  havregryn
1 dl  riven kokos
1 dl  vetemjöl
1 tsk  kanel
50 g  grovhackad vit choklad
1 dl  rörsocker

Citronsås

3 dl  vispgrädde
1   burk lemon curd (à 320 g)

Gör så här

För allaGör glutenfri: använd rent havre och glutenfri mjölmix. Kontrollera innehållet i lemon curd alt. bjud med vispad grädde. 
Gör äggfri: ersätt citronsåsen med enbart vispad grädde.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt enkelt och gott!

Pia

2024-01-30

Testa liknande recept

Blåbärsmuffins med lemoncurd
Betyg 2.9 av 5.
97 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citron- och marängtårta - Tips vid tidsbrist
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citronkakor
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blixtsnabb blåbärscheesecake
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spröda citronkakor
Betyg 3.3 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärsscones med lemoncurd
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga