Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Släpp loss kreativiteten och bygg ett vackert fruktfat! Frukterna på fatet kan skifta beroende på säsong. Här har vi använt ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar, och granatäppelkärnor. Servera med smaskig citronsås på grädde och lemoncurd och ett smul gjort på kokos, smör, vit choklad och havregryn.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före nyårsafton: Börja med kokossmulet. Sätt ugnen på 175°C. Skär smöret i bitar. Mixa hastigt ihop alla ingredienser i en matberedare eller nyp med fingertopparna ihop till en smulig massa.
  2. Fördela blandningen på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 minuter, tills det fått lite färg. Låt svalna och rör runt med en gaffel för att göra smulor. Förvara i en tättslutande burk fram till servering.
  3. Nyårsafton: Gör citronsåsen. Vispa grädden fluffig. Blanda med lemon curden. Ställ i kylen fram till servering.
  4. Ansa och skär frukterna i munsbitar. Ställ i kylen fram till servering.
  5. Nyårsafton, 2 timmar före servering: Lägg upp frukten på ett vackert fat och låt den bli rumsvarm.
  6. Lägg upp citronsås och kokossmul i var sin skål. Ställ såsen i kylen fram till servering.
  7. Låt var och en dippa fruktbitarna i citronsås och kokossmul.

För alla

Gör glutenfri: använd rent havre och glutenfri mjölmix. Kontrollera innehållet i lemon curd alt. bjud med vispad grädde. 
Gör äggfri: ersätt citronsåsen med enbart vispad grädde.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 1/2 kg blandad frukt (t ex ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar och granatäppelkärnor)
Kokossmul
  • 175 g kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 50 g grovhackad vit choklad
  • 1 dl rörsocker
Citronsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk lemon curd (à 320 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?