Pannacotta med hjortronsås

Betyg 2.8 av 5.84 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Pannacotta med hjortronsås

Festlig och fantastiskt mumsig dessert som är lyxig nog för varenda tillställning! Med fruktsoda och vitt vin i hjortronsåsen får du en läskande blandning tillsammans med den gräddiga pannacottan. Garnera med extra hjortron vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Pannacotta med hjortronsås

Ingredienser

4 portioner
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk socker
200 g hjortron

Hjortronsås

1 dl socker
3/4 dl vatten
250 g hjortron
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl fruktsoda

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Hej! Är det någon som vet om man kan använda färdig hjortronsylt istället(jag har på burk ej hemgjord) ? Tackar på förhand för svar

    Monika

  • En väldigt god efterrätt!

    Peder

  • Den bästa efterrätt med hjortron jag någonsin ätit! Gjorde succé!

    Britt

Testa liknande recept

  • Marängsviss med hjortron och kolasås
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortronconsommé med tillbehör
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varma hjortron
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad