Panforte

Panforte är en italieninspirerad nougat med smaker som passar till ditt julgodis. Nötter och mandlar som blandas i mörk choklad och kanel ger du en fin sötma från honung innan nougaten gräddas i ugnen. Godisgott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stSupergod, det har blivit en tradition att göra den till varje jul!
Marie
Riktigt smaskigt och enkelt att göra!
Sofia
Definitivt något för oss som INTE gillar det allt för sött... Lätt att göra var det också.
Tina
Jättegott! Inte för sött för MIN smak, men så är jag en godisgris också...
Jenny
Jag använde flytande honung, funkade bra. Det blev lite för sött för min smak kommer att ta minde socker och honung nästa gång.
Sara
När jag skulle smälta honung med socker bildades hårda kristaller av sockret som jag fick sila bort. Undrar vad jag gjorde för fel? Sen hade det varit bra om man fått veta om det skulle vara vanlig svensk honung eller flytande.
Anna
Detta godis har nästan allt. Choklad, kolasmak, nötter (som blir lite brända i ugnen, jättegott!) också är det segt och knäckigt på samma gång. En av mina favoriter.
Karin
Kladdigt men GOTT! Tycker nog också att man kan grädda något kortare. Mycket lätt att göra och det gick hem väldigt bra på vår glöggbjudning!! Värt att prova alltså.
Cecilia
Gottigt, men lite kladdigt att göra. Gräddningstiden för KORT anser jag!
Åsa
gjorde den med enbart mandel smaken blev jättegod men precis som Tomas Björk redan sagt verkade gräddningstiden vara något för lång. värt att mixtra med!
Ann-marie