Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Panerad tofu blir underbart krispig på ytan och passar utmärkt att doppa i en chilimajonnäs. Tofun äter du tillsammans med rostade rotfrukter i form av delikatesspotatis, morötter och salladslök som du adderar de sista 10 minuterna. Servera tillsammans med en krispig mâchesallad och en underbart god vego-rätt är skapad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018

Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g delikatesspotatis
200 g snackmorötter
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
Chilimajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver (1/2 tsk motsvarar 2 krm chilipulver)
2 msk chilisås
Tofu
540 g tofu
2 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk olivolja
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3566 KJ / 852 kCal
Fett49 g
Salt3.53 g
Kolhydrater74 g
Protein23 g

Kommentarer
5 stHelt okej.
Karolina
Kanske vår ovana att äta tofu men tofun föll verkligen inte vår familj i smaken. Övrigt helt ok. Såg godare ut än vad det var.
Malin birgitta
Njaeee! Inget som kommer lagas hemma hos oss igen! Tofun känns som panerad manet. Och såsen gjord på så stor andel majonnäs var inte heller den bästa.
Ingela
Den här var faktiskt riktigt god!
Amanda
Super tasty and a different way to eat tofu! Chili Mayo blends surprisingly well! I think potatoes are a bit redundant since you're already get the carbs from panko.
Sara