Pajskal i långpanna - svamp & viltskav
Ett utsökt recept på stor paj i långpanna med svamp och viltskavsfyllning. Du gör pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, svamp, lök, paprika, viltskav och Västerbottensost. Mättande och otroligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
8 bitar
Pajskal
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
4 1/2 msk vatten
Äggstanning
5 ägg
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Fyllning- svamp & viltskav
500 g svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
2 msk smör
1 paket fryst, tinad viltskav (à ca 240 g)
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk repad och finhackad timjan
3 dl Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite fyllning av svamp och viltskaven. Behövs minst 2 paket viltskav/älgskav. Äggstanningen kan nog göras på 6 dl mjölk o 6 ägg. Detta till ungsform som är 34x42 cm.
Karin
2014-03-04