Pajskal i långpanna - svamp & viltskav

22
1
Pajskal i långpanna - svamp & viltskav

Ett utsökt recept på stor paj i långpanna med svamp och viltskavsfyllning. Du gör pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, svamp, lök, paprika, viltskav och Västerbottensost. Mättande och otroligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Pajskal i långpanna - svamp & viltskav

Ingredienser

8 bitar

Pajskal

250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
4 1/2 msk vatten

Äggstanning

5 ägg
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Fyllning- svamp & viltskav

500 g svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
2 msk smör
1 paket fryst, tinad viltskav (à ca 240 g)
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk repad och finhackad timjan
3 dl Västerbottensost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Karin

2014-03-04

Lite fyllning av svamp och viltskaven. Behövs minst 2 paket viltskav/älgskav. Äggstanningen kan nog göras på 6 dl mjölk o 6 ägg. Detta till ungsform som är 34x42 cm.