Oxrulader med gräddsås
Oxrulader med gräddsås är ett underbart recept som passar bra både till festmiddagen och vardagsmiddagen. Bacon, saltgurka och lök ligger i den ihoprullade rostbiffen eller nötinnanlåret och till oxruladen serveras en gräddig sås och pressad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 msk smör
1 pkt skivat bacon (à 140 g)
2 saltgurkor
600 g tunna skivor nötinnanlår eller rostbiff
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl dijonsenap
1 - 1 1/2 dl finhackad persilja (ca 1 kruka för 4 port)
2 msk smör
Gräddsås
1 liten gul lök
1 liten morot
100 g rotselleri
2 tsk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl lätt- eller folköl
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1 - 1 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: Byt vetemjölet mot majsstärkelse (Maizena) som blandas i vätskan utan föregående fräsning. Välj ljust öl.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt margarin eller olja istället för smör och mjölkfritt gräddalternativ. Byt kalvfonden mot mjölkfri köttbuljongtärning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde den som huvudrätt på nyårsdagen! Redde såsen lite! Mkt uppskattad! Ann -2023
Ann
2023-12-29Gjorde ett grymt gott misstag. Råkade ha i grädden redan innan brässeringen. Blev så gott att jag åt upp över hälften på en gång. 👌👌👌
Michael
2022-01-23Hej Magnus! Det blir nog ingen större smakskillnad, så ta det du har hemma. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-04