Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Oxrulader med gräddsås

Oxrulader med gräddsås är ett underbart recept som passar bra både till festmiddagen och vardagsmiddagen. Bacon, saltgurka och lök ligger i den ihoprullade rostbiffen eller nötinnanlåret och till oxruladen serveras en gräddig sås och pressad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Oxrulader: Skala, dela och strimla löken. Stek den mjuk i smör. Låt svalna. Strimla bacon och saltgurka.
  2. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Salta och peppra. Dela om de är stora.
  3. Bre senap på köttskivorna och strö över persilja. Fördela lök, bacon och saltgurka, som en sträng, i mitten på varje skiva. Rulla ihop dem från kortsidan så att ruladerna blir korta och tjocka. Fäst med tandpetare eller knyt med steksnöre.
  4. Bryn ruladerna i omgångar i en stekpanna med smör i ½-1 minut på varje sida. Lägg över dem i en gryta.
  5. Gräddsås: Skala och grovhacka lök, morot och selleri. Fräs grönsakerna tills de fått fin färg. Tillsätt tomatpuré och mjöl. Låt fräsa i någon minut. Häll över öl, vatten och fond och låt koka upp. Häll såsen över ruladerna, sätt på ett lock och bräsera/koka sakta i 40-50 minuter.
  6. Lägg över ruladerna i en ren gryta. Ta ut tandpetarna/steksnörena. Häll grädden i grytan med buljongen och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen över ruladerna. Servera med pressad potatis och Rödbetsmix.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: Byt vetemjölet mot majsstärkelse (Maizena) som blandas i vätskan utan föregående fräsning. Välj ljust öl.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt margarin eller olja istället för smör och mjölkfritt gräddalternativ. Byt kalvfonden mot mjölkfri köttbuljongtärning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 pkt skivat bacon (à 140 g)
  • 2 saltgurkor
  • 600 g tunna skivor nötinnanlår eller rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 1 1/2 dl finhackad persilja (ca 1 kruka för 4 port)
  • 2 msk smör
Gräddsås
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten morot
  • 100 g rotselleri
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl lätt- eller folköl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan