Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Oxrulader med gräddsås

Oxrulader med gräddsås är ett välsmakande recept som passar att laga under det kyligare halvåret. Fyll köttskivorna med en blandning av fläsk, morötter, ansjovis och ättiksgurkor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Strimla fläsket. Skala och strimla moroten och den gula löken. Hacka ättiksgurkan och ansjovisfiléerna. Blanda samman fläsk, rotfrukter och gurk- och ansjovishack.
  2. Salta och peppra köttskivorna. Bred på ett tunt lager med senap på köttet.
  3. Fördela fyllningen på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Bryn oxrulladerna i matfettet i en stekpanna. Tillsätt oxbuljongen. Låt rulladerna bräsera under lock ca 45 min (de ska vara möra). Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna.
  4. Sås: Koka ner buljongen till hälften. Tillsätt grädde, ansjovisspad och gelé. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen. Värm sedan oxrulladerna i såsen.
  5. Till servering: kokt potatis eller potatispuré, pressgurka, rårörda lingon och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g innanlår (eller ytterlår, tunt skivad)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Fyllning
  • 4 skivor rimmat fläsk
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 ättiksgurkor
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 msk svensk senap
  • 7 dl oxbuljong (tärning + vatten)
Sås
  • 2 dl grädde
  • 1 gelé (rönnbär, svarta vinbär)
  • salt
  • vitpeppar
Till servering
  • kokt potatis
  • pressgurka
  • rårörda lingon
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?