Oxkind med tomatsalsa

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Oxkind med tomatsalsa

Oxkind är en mör favorit, här serveras den med en aptitretande god tomatsalsa. Köttet värms och där chilisås, soja och chilipulver adderas i spadet för att bringa fram ytterligare smak. Förbered salsan genom att dela och kärna ur grönsakerna som sedan blandas med dressingen. Avnjut med ris och krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Oxkind med tomatsalsa

Ingredienser

2 portioner

Oxkind

400 g oxkind (sous vide)
1 msk chilisås
1/2 msk japansk soja
1 krm chilipulver
2 port ris

Salsa

1 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 tomater
1 avokado
1/2 ask persilja (a 20 g)
salt
peppar

Till servering

1 huvud hjärtsallad

Gör så här

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3532 KJ / 845 kCal
Fett48 g
Salt2.97 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Kryddig biff med pico de gallosalsa
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpasallad med avokadokräm
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligrillade köttspett
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingspett i ugn med texmex-smak
Betyg 4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vild pitapizza med älgfärs och avokadohack
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Onionchili
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga