Oxkind med tomatsalsa
Oxkind är en mör favorit, här serveras den med en aptitretande god tomatsalsa. Köttet värms och där chilisås, soja och chilipulver adderas i spadet för att bringa fram ytterligare smak. Förbered salsan genom att dela och kärna ur grönsakerna som sedan blandas med dressingen. Avnjut med ris och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
2 portioner
Oxkind
400 g oxkind (sous vide)
1 msk chilisås
1/2 msk japansk soja
1 krm chilipulver
2 port ris
Salsa
1 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 tomater
1 avokado
1/2 ask persilja (a 20 g)
salt
peppar
Till servering
1 huvud hjärtsallad
Gör så här
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3532 KJ / 845 kCal
Fett48 g
Salt2.97 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g
Kommentarer