Oxkind med tomatsalsa

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Oxkind med tomatsalsa

Oxkind är en mör favorit, här serveras den med en aptitretande god tomatsalsa. Köttet värms och där chilisås, soja och chilipulver adderas i spadet för att bringa fram ytterligare smak. Förbered salsan genom att dela och kärna ur grönsakerna som sedan blandas med dressingen. Avnjut med ris och krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Oxkind med tomatsalsa

Ingredienser

2 portioner

Oxkind

400 g  oxkind (sous vide)
1 msk  chilisås
1/2 msk  japansk soja
1 krm  chilipulver
2   port ris

Salsa

1 msk  olivolja
2 tsk  rödvinsvinäger
1/2   påse salladslök (à 125 g)
2   tomater
1   avokado
1/2   ask persilja (a 20 g)
salt och peppar

Till servering

1   huvud hjärtsallad

Gör så här

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3532 KJ / 845 kCal
Fett48 g
Salt2.97 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Kryddig biff med pico de gallosalsa
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpasallad med avokadokräm
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligrillade köttspett
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biffmacka med avokado och salsasallad
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vild pitapizza med älgfärs och avokadohack
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingspett i ugn med texmex-smak
Betyg 4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga