Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Oxkind med tomatsalsa

Oxkind är en mör favorit, här serveras den med en aptitretande god tomatsalsa. Köttet värms och där chilisås, soja och chilipulver adderas i spadet för att bringa fram ytterligare smak. Förbered salsan genom att dela och kärna ur grönsakerna som sedan blandas med dressingen. Avnjut med ris och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Oxkind: Värm oxkinden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner chilisås, soja och chilipulver i spadet som blir av köttet och låt det bli varmt.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Salsa: Blanda olivolja och vinäger i en skål.
  4. Ansa och skiva salladslöken. Skär tomaterna i tärningar.
  5. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet och skär det i små bitar. 
  6. Hacka persiljan. Vänd ner grönsakerna i dressingen och krydda med salt och peppar
  7. Ansa salladen. 
  8. Till servering: Servera oxkinden med salsa, ris och sallad.

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
Oxkind
  • 400 g oxkind (sous vide)
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1 krm chilipulver
  • 2 port ris
Salsa
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1/2 ask persilja (a 20 g)
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 huvud hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3532 kJ / 845 kCal