Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp

Den här lyxiga, spektakulära och avancerade rätten bör avnjutas i sällskap av riktigt goda vänner. Mör oxfilé, smarrig parmesanpotatis, Karljohanssvamp och en krämig basilikasås kommer tillsammans att ge er en himmelsk matupplevelse!

Ingredienser
4 portioner
Parmesanpotatis
2  bakpotatisar
1  vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk hackad färsk eller torkad timjan
 salt
 svartpeppar
200 g potatis
2 msk smör eller margarin
3/4 dl mjölk
1/2 dl riven parmesan
Karljohansvamp
30 g torkad karljohanssvamp
1 msk olivolja
1 msk matfett
150 g färska haricots verts (bönor)
125 g salladslök
 salt
 peppar
Basilikasås
2  schalottenlökar
1  vitlöksklyfta
 olivolja till stekning
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
1 tsk majsstärkelse
 salt
 peppar
1  kruka basilika
1  citron
Oxfilé
4  skivor oxfilé (à 150 g)
 matfett till stekning
 salt
 svartpeppar
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:04:00
00:03:00
00:02:00
00:03:00
00:05:00
00:12:00
01:00:00
00:35:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stDet var en god maträtt. Såsen var den som uppskattades mest här hemma. Dottern hade kompis på besök och hon bad om Receptet, på såsen. Dok tog det lite tid att göra men kändes som en lyxig matträtt.
Sandra
Hur ska ni ha det med såsen? Ett ställe anger att basilika ska läggas i strax före servering. Senare i samma text står det att det kan göras några timmar före servering??
Catarina
Överspänt recept om man jämför den stora arbetsinsatsen med resultatet. Så tex är ugnstemperaturen alldeles för hög (stor risk för vidbränning).
Stig
Hej Stig! Alltid bra att hålla koll på ugnen, då inte all beter sig lika. Hälsningar Michelle
ICA-köket