Overnight oats med äpple och kanel

Som omväxling till havregrynsgröten kan du enkelt förbereda en nattgröt, även kallad Overnight oats, kvällen innan. Grunden är enkel - havregryn och mjölk. Gröten går att kombinera i oändlighet, men vår favorit är den här med äpple och kanel.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1195 KJ / 285 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater45 g
Protein11 g
Kommentarer
23 stPå tok för mycket mjölk.
Rebecca
Använder 1,5 eller 2 dl mjölk men låter även äpplena stå med över natten. Äter med blandade nötter och ibland när det ska lyxas, även med en ruta hackad extra mörk blockchoklad. Supergod frukost!
Sofia
Tillsätt 1-2 msk chiafrö för bättre konsistens. Gott och nyttigt.
Birgitta
Hade ca 1,2 dl mjölk istället, blev bra! Första gången jag gjort detta och gör det lätt igen!
Amanda
God smak men alldeles för lös! Ska testa med endast 1 dl mjölk nästa gång. Använde havredryck och Gyllenhammars havregryn.
Isabella
2dl mjölk är alldeles för mycket. Blir en sörja. Gjorde på 1dl mjölk och det blev bra, fortfarande lite lös. I med lite kanel, kardemumma och honung, rör om och lägg över plastfolie. In i kylen över natten.
Ulrika
Låter gott. Måste testas.
Lilja
Jag brukar använda mandelmjölk och blanda i 1 msk chiafrön.
Jessica
Jag brukar mixa havregrynen i matberedare eller elektrisk kaffekvarn. Tycker att konsistensen blir mycket trevligare då, plus att jag blandar ner solroskärnor och torkade aprikoser som jag klippt i mindre bitar. Detta gör jag innan den sätts in i kylen över natten.
Marie-louise
Ännu godare om du byter ut mjölken till äppledryck!🙂
Anette