Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Ostkaka med hallon och lättvispad grädde

Ostkaka med hallon och grädde är en lättlagad, mumsig dessert som dessutom har kort tillagningstid. Smaksätt dina tinade, rårörda hallon med socker och klicka lite grädde på hallonen och ostkakan vid servering. Vackert och helt underbart gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ostkakan i ugnen.
  2. Servera ostkakan i små glas med lite lättvispad grädde och tinade rårörda hallon smaksatta med lite socker.

För alla

Fri från glutenfri, om Frödinge ostkaka används, annars kontrollera innehållet. Innehåller mjölk och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g lättostkaka (färdigköpt)
Till servering
  • lättvispad mellangrädde
  • tinade rårörda hallon
  • lite socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 673 kJ / 161 kCal
Läs mer om näringsvärden