Ostkaka med hallon och lättvispad grädde
Ostkaka med hallon och grädde är en lättlagad, mumsig dessert som dessutom har kort tillagningstid. Smaksätt dina tinade, rårörda hallon med socker och klicka lite grädde på hallonen och ostkakan vid servering. Vackert och helt underbart gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
300 g lättostkaka (färdigköpt)
Till servering
lättvispad mellangrädde
tinade rårörda hallon
lite socker
För alla
Fri från glutenfri, om Frödinge ostkaka används, annars kontrollera innehållet. Innehåller mjölk och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi673 KJ / 161 kCal
Kommentarer