Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN | Enkel

Lyxig apelsin- och jordgubbssallad

Du serverar en lyxig efterrätt med en behaglig känsla av sommar när du bjuder på det här receptet. Syrliga bitar av apelsin blandas med de söta jordgubbarna och ackompanjeras med smarrig sorbet. Servera salladen med granatäpple och mandelskorpor.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ut "filéerna" från apelsinerna och blanda med jordgubbar delade i bitar.
  2. Fördela frukten i glas eller skålar. Lägg på en kula sorbet.
  3. Till servering: Gröp gärna ur ett granatäpple och skeda över sorbeten som en trevlig garnering, plus eventuellt lite citronmeliss. Mandelskorpor är gott att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 apelsiner
  • 1 liter jordgubbar
  • 4 kulor sorbet t ex svart vinbär
Till servering
  • 1 granatäpple
  • lite citronmeliss
  • mandelskorpor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden