Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grane Cuotte (Kokt Vete)

Grane Cuotte är en färgsprakande söt sallad med ljuvliga ingredienser. Du kokar matvetet och blandar det med syrliga granatäpplekärnor och rostade valnötter och pistagenötter och sveper in blandningen med vitt vin och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt förpackningens anvisning. Häll av ev. överblivet vatten genom ett durkslag och låt kornen svalna något.
  2. Hacka valnötterna och blanda med pistagenötterna. Rosta dessa gyllene i torr panna. Blanda nötterna med vetet, vinet och honungen.
  3. Gröp ur kärnorna från granatäpplet. Tillsätt dem och rivet citronskal och fördela i 4 portionsformar och ställ i kylen en stund (för 4 port).
  4. Servera med hemgjord vaniljkräm eller bara riven choklad.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och nötter.
Gör laktosfri: vaniljkrämen kan göras på laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: servera med havre- eller sojabaserad glass.
Nötallergi: Det går att byta ut nötter mot rostade solrosfrön och pumpakärnor.

Tips

Denna goda juldessert kan göras med precis de ingredienser man tycker är gott. T.ex. blanda i russin, smaksätt med kanel osv..

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl matvete
  • 1/2 dl valnötskärnor
  • 1 msk pistagenötter
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 1/2 msk honung (lavendelhonung)
  • 1 granatäpple
  • rivet skal från 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?