Ostfyllda våfflor på smördeg

Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ostfyllda våfflor på smördeg

Varför inte servera våfflor till förrätt? Missa inte vårt recept på smördegsvåfflor som fylls med en smakrik ostkräm med färskost, Gruyère och soltorkade tomater. Enkelt, festligt och hur gott som helst!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ostfyllda våfflor på smördeg

Ingredienser

2 st
150 g färskost
3/4 dl hackad soltorkad tomat
1 1/2 dl riven gruyère
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
körvel (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • De blir inte ”gyllene” med sån deg. Järnet går inte ihop hela vägen. Svårt att få till temperatur, blir gräddat på utsidan men inte insidan. Mer sensationssökande än gediget recept...

    Isadora

    Hej Isadora! Om degen inte blir gräddad på insidan så kan man sänka värmen och grädda lite längre. Vi rekommenderar också att välja kyld smördeg på rulle (och inte frysta plattor) för bästa slutresultat. Hoppas att du vill ge våfflorna en andra chans! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Ostvåfflor
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegovåfflor utan gluten
    Betyg 3.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Croffles - Croissantvåfflor
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad