Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostfyllda potatisbollar

Ett mumsigt recept på ostfyllda potatisbollar som barn brukar uppskatta! Du gör bollarna av potatis, mjöl, ägg, paprikapulver, ost, ströbröd och sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pressa eller mosa potatisen, blanda i mjöl, ägg, paprikapulver och rör till en smet. Smeten skall lossa från skeden, lägg ev till mer mjöl vid behov.
  3. Gör bollar i köttbullestorlek. Tryck in en ostkub i mitten på varje och förslut igen.
  4. Blanda ströbröd och sesamfrön och rulla sedan potatisbollarna i blandningen. Lägg dessa på ugnsark och baka av i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
  5. Goda att servera både varma och kalla.

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserat alternativ. Använd mjölkfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 3 nykokta, skalade medelstora potatisar
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 kuber av ost efter smak
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?