Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostfylld tortellini med zucchini, tomat och champinjon

En vitlöksdoftande pastarätt med tortellini, färdig pastasås och massor av goda grönsaker. Stekta champinjoner, paprika och zucchini ger både färg och smak till denna snabblagade vardagsrätt. Toppa med ruccola och riven parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken fint. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skär zucchinin i små tärningar.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta eller vid kastrull, tillsätt grönsakerna och stek tills de börjar få färg.
  3. Tillsätt pastasås, buljong, vinäger och rosmarin. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda försiktigt ner i såsen.
  5. Till servering: Toppa med ruccola och färskriven parmesan vid servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta. Uteslut parmesanen eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 125 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1/2 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 390 g pastasås tomat och champinjon
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • 500 g tortellini (gärna med ost)
Till servering
  • ruccola
  • färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?