Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN |

Ostbricka med julkryddad frukt- och nötrulle

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa mandlarna fint i en matberedare eller hacka fint för hand. Lägg i en bunke.
  2. Skär av fikonens hårda stjälkar. Dela fikonen. Mixa fikonen till en klibbig smet i matberedare eller hacka fint för hand. Lägg i bunken med mandeln.
  3. Hacka aprikoser (använder du tranbär behöver du bara dela dem) och valnötter grovt. Blanda ner i bunken tillsammans med konjak, honung, kanel och kardemumma. 
  4. Blanda runt väl och forma klumpen till en kompakt rulle.
  5. Linda in i bakplåtspapper och lägg i kylen minst 2 timmar.
  6. Servera nötrullen i skivor till ostarna.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 dl sötmandel
  • 125 g torkade fikon
  • 25 g torkade aprikoser eller tranbär
  • 25 g valnötter
  • 1/2 msk konjak
  • 1/2 msk honung
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen kardemumma
Till servering
  • valfria ostar (t ex gruyère, camembert och stilton), beräkna ca 75 g ost totalt per person
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer