Ost- och baconfylld korv med rökig grillsalsa

Ett gott och enkelt recept på gudomlig ost- och baconfylld korv med rökig grillsalsa. Skär potatis i klyftor och krydda med timjan. Salsan gör du av lök, vitlök, paprika, tomat, chipotlepaste och honung. Servera korven med klyftpotatisen och salsan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
2 förp ost- och baconfylld korv
1/2 påse salladsmix
Rökig grillsalsa
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
3 tomater
1 - 1 1/2 tsk chipotlepaste
1 tsk honung
salt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg. Korven innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Rostad grillsalsa!
Sätt ugnen på 250˚C. Rosta 1 delad, urkärnad paprika (för 4 port) mitt i ugnen 15–20 minuter tills skalet blir svart och blåsigt. Låt svalna, gnid av skalet och gör grillsalsan enligt receptet ovan.
Sätt ugnen på 250˚C. Rosta 1 delad, urkärnad paprika (för 4 port) mitt i ugnen 15–20 minuter tills skalet blir svart och blåsigt. Låt svalna, gnid av skalet och gör grillsalsan enligt receptet ovan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett29.1 g
Kolhydrater46.9 g
Protein25.1 g
Kommentarer