Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtsås med honung

Ett härligt recept på en utsökt sås med smak av örter och honung. Du gör den av bland annat ägg, senap, olja och gräddfil. Passar perfekt att servera till kött, kyckling eller fisk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äggulor med senap, honung, salt och kajennpeppar, antingen i en stor matberedare eller hälften eller en fjärdedel i matberedare beroende på maskinens storlek.
  2. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle. Häll över såsen i en stor bunke. Rör i gräddfil och örter och smaka av med ev mer salt och kajennpeppar.

Ingredienser

Portioner: 25
  • 6 äggulor
  • 1 1/4 dl fransk senap
  • 1 dl honung
  • 1 msk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 8 dl olja
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl hackade örter (t ex basilika, oregano, persilja, gräslök)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?