Örtbakad torsk

Betyg 2.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Örtbakad torsk

Ett lyxigt recept på örtbakad torsk som passar utmärkt att servera till fest. Till den ugnsbakade fisken serverar du knapriga primörer och en krämig sås av bland annat fänkål, grädde, anis och vitt vin.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Örtbakad torsk

Ingredienser

4 portioner
800 g torskrygg (eller filé)
1 msk havssalt
4 stora potatisar
1 dl kärnfria oliver (ca 60g)
1 dl finhackade örter (tex basilika, persilja och lite dill)
25 g smör eller margarin
1 msk olivolja

Sås

1 gul lök
1 fänkål (ca 200g)
25 g smör
2 dl vatten
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
2 stjärnanis
1/2 dl vitt vin
salt
peppar
1 msk maizenaredning

Gör så här

02:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fantastisk sås till detta recept. Rekomenderas starkt!

    Matthias

Testa liknande recept

  • Pocherad torsk (grundrecept)
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad