Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ört- och vitlöksstekt blandsvamp med skinka

För dig som älskar svamp är detta recept på ört- och vitlöksstekt blandsvamp med skinka perfekt! Stek svamp som karljohan, trattkantarell eller kantarell och smaksätt med härliga kryddor och rökt skinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skär svampen i grova bitar. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna. Stek svampen mjuk på medelvärme tills vätskan kokat in. (Häll ev av överflödig vätska.)
  2. Skala och finhacka lök, vitlök och örter. Tärna bogen smått. Värm på nytt upp en stekpanna på hög värme med smör och olivolja. Stek svampen. Tillsätt bog, lök, vitlök och örter och låt allt få fin färg.
  3. Smaksätt med salt, peppar och pressad citron.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg blandsvamp (tex karljohan, trattkantarell, kantarell)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlöksvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka persilja
  • 200 g rökt skinka
  • 3 msk pressad citron
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan