Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Ört- och vitlökssalt

Ett aromrikt örtsalt med salvia är perfekt som smakförhöjare! Salvians djupa intensiva arom matchar feta smaker perfekt och örtsaltet passar även fint som rub till helstekt fläskkarré, att peta in under skinnet på kycklingklubbor eller strö på olivoljemarinerad aubergine.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka örterna grovt. Skala och skiva vitlöken.
  2. Blanda samtliga ingredienser och låt stå i rumstemperatur 2 dygn.
  3. Mortla sedan örtsaltet eller mixa länge i matberedare tills det blir finfördelat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Perfekt som bordsalt. Använd som smakförhöjare och strö direkt på maten, mackan eller salladen efter eget tycke och smak.

Ingredienser

Portioner: ca 1 dl
  • 1 kruka salvia
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl grovt salt
Lägg till i inköpslistan