Orientalisk linssoppa

Låt orientaliska dofter sprida sig i köket med denna enkelt tillagade linssoppa. Med varma och heta smaker av kanel, spiskummin, paprika och kajennpeppar blir denna orientaliska linssoppa fantastiskt smakrik!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk raps- eller solrosolja
1 tsk stött spiskummin
1 tsk kanel
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk paprikapulver
1 1/2 dl röda linser
1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
1 morot
2 paprikor (röd och gul)
2 selleristjälkar
3 msk hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi840 KJ / 200 kCal
Fett9 g
Kommentarer
11 stJättegod soppa, lättlagad och billig. Hade ingen färsk paprika el selleri hemma så hällde istället ner en påse 400gr fryst okra + ökade mängden linser lite grand + tog bort spiskumminen och hade i ordentligt med starkt paprika pulver, blev väldigt mättande och värmande.
Tina
Fantastisk soppa! Men skruva lite på receptet för att få ut absolut bästa smaken. Stek tomatpurén någon minut med lök + kryddor innan buljongen för djup i smaken. Lägg i morötter och selleri samtidigt med linser, paprika 5-7 min senare för bästa konsistens. Lite rökt paprikapulver höjer smaken flera nivåer!
Johanna
Hade bara gröna linser hemma men det blev fint ändå! Slängde dessutom i lite kikärtor. Drog ner på vätskan och åt med ris som en gryta!
Maja