Omfamnad fläskfilé i gott sällskap | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Omfamnad fläskfilé i gott sällskap

En lyxig, ugnsstekt fläskfilé inlindad i Serranoskinka som är fantastiskt god. Avnjut din fläskfilé i gott sällskap av saffransris och en len crème gjord av rostad paprika, vitlök och lätt crème fraiche som mixats ihop.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj paprikorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över olivoljan. Sätt in paprikorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt paprikan svalna. Skala vitlöksklyftan. Mixa paprika och vitlök med lätt crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen i ugnen till 150°C.
  4. Putsa fläskfilén från senor och hinnor. Krydda filén med salt och peppar. Lägg ut serranoskinkan, lägg på fläskfilén i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek ca 30 minuter eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70°C.
  5. Koka avorioriset enligt förpackningens anvisning med hönsbuljontärning och saffran i vattnet.
  6. Servera den serranolindade fläskfilén med saffransris, rostad paprikacréme och cocktailtomater. Strö över rosmarin.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 600 g fläskfilé
  • 4 skivor serranoskinka
  • 4 portioner avorioris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 g)
  • salt och peppar
  • cocktailtomater
  • färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan