Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Omelett i stekpanna

Lättlagad och himmelskt god omelett med fyllning av rödlök, kaviar, lättcrème fraiche och dill. Denna omelett passar perfekt som lunchmat. Enkelt och snabbt svänger du ihop denna delikata måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, vatten och kryddor så allt bara blandas.
  2. Skala och hacka löken till fyllningen. Blanda den med resten av ingredienserna.
  3. Hetta upp en stekpanna med matfettet.
  4. Häll i omelettsmeten. Rör i den stelnande smeten så att lös smet kan rinna ner. Omeletten ska vara krämig på ytan.
  5. Toppa med kaviarcrèmen.

För alla

Rätten är glutenfri men innehåller ägg.
Laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Tips på att blanda i eller äta till omeletten:
Matjessill i bitar och skuren gräslök
Kaviar och hackad dill
Fetaost och tomater i bitar
Riven ost och skinka
Hackad gul lök och ansjovis
Bär eller frukt och florsocker

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett
Fyllning
  • 1 rödlök
  • 3 msk kaviar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk skuren dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?