Ölmarinad

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ölmarinad

Till sommarens grillkvällar rekommenderar vi en marinad baserad på ett ljust lageröl med en hint av citrus. Marinaden passar både till kyckling och fisk. Genom att byta ut det ljusa lagerölet mot en mörkare öl med rostad malt, som t.ex. Carnegie Porter, kan den med fördel även användas till rött kött.

Ölmarinad

Ingredienser

4 portioner
1 tsk finhackad röd chili
1 msk riven färsk ingefära
1 dl ljus öl (gärna lageröl)
1/2 dl olja
1/2 vitlöksklyfta
1 krm salt

Tillbehör

4 port kyckling eller fisk

Gör så här

Näringsberäkningen är på hela marinaden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1834 KJ / 438 kCal
Fett43 g
Salt1.4 g
Kolhydrater9 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Rimlag med öl
    Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glass + öl = SorBeer
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Alkoholfri drink på veteöl
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Friterade lökringar med ljus lageröl
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad