Ölfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ölfisk

Ett annorlunda och festligt recept på fisk med bland annat öl, grönsaker, saffran och vitt vin. Till receptet på ölfisk använder du torsk och hummer. Utsökt att servera till fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela fisken och hummerstjärtarna i bitar. Marinera dem i citronsaft, salt och peppar. Låt stå 1 timme i kylskåpet.
  2. Stek fisk- och hummerbitarna mycket lätt i olivolja i en stekpanna.
  3. Tillsätt genast hackad lök, tomat, paprika, chilipeppar, tomatpuré, lagerblad, saffran, vitt vin, fiskbuljong och öl.
  4. Strö i riset när blandningen börjar koka. Låt puttra under lock i 15­-20 min. Servera.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 500 g torskfilé
  • 2 hummerstjärtar kokta
  • 1/2 dl saft av pressad citron
  • salt och peppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 lök
  • 1 tomat
  • 1 grön paprika
  • 1 msk chilipeppar finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl öl
  • 3 dl ris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info