Öl- och brännvinsbakad lax

3
4
Öl- och brännvinsbakad lax

Här är ett recept på en riktigt smakrik lax som nästan lagar sig själv. Laxen lagas i ugnen tillsammans med fräst spenat, öl och brännvin eller vodka. Du rimmar enkelt laxen själv natten innan tillsammans med salt, socker, peppar och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Öl- och brännvinsbakad lax

Ingredienser

10 portioner
2 msk salt
2 msk socker
1 tsk vitpeppar
2 msk finhackad dill
1 3/5 kg färsk laxfilé
2 förp tinad, fryst bladspenat (à 250 g)
1 finhackad gul lök
smör till stekning
1 dl Absolut citron (brännvin)
1 flaska öl (33 cl, gärna engelsk ale)

Till servering

kokt potatis
sås (gärna gräddfilssås)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och välj laktosfria serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfria serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Gullvi

2005-11-28

Jättegott. Håller med om att temperaturen och tiden måste ökas till 200 gr i 30 min. Kan verkligen rekommenderas.

Bibi

2005-11-28

Sju matglade tjejer var alla lika förtjusta! Superbt gott.

Susanne

2003-07-31

Är 150 grader i 10 min verkligen rätt? Fisken var fortfarande kall. Jag ökade temperaturen till 200 grader och tiden till 30 min. Mycket god fiskrätt!