Öl- och brännvinsbakad lax
Här är ett recept på en riktigt smakrik lax som nästan lagar sig själv. Laxen lagas i ugnen tillsammans med fräst spenat, öl och brännvin eller vodka. Du rimmar enkelt laxen själv natten innan tillsammans med salt, socker, peppar och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
10 portioner
2 msk salt
2 msk socker
1 tsk vitpeppar
2 msk finhackad dill
1 3/5 kg färsk laxfilé
2 förp tinad, fryst bladspenat (à 250 g)
1 finhackad gul lök
smör till stekning
1 dl Absolut citron (brännvin)
1 flaska öl (33 cl, gärna engelsk ale)
Till servering
kokt potatis
sås (gärna gräddfilssås)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott. Håller med om att temperaturen och tiden måste ökas till 200 gr i 30 min. Kan verkligen rekommenderas.
Gullvi
2005-11-28Sju matglade tjejer var alla lika förtjusta! Superbt gott.
Bibi
2005-11-28Är 150 grader i 10 min verkligen rätt? Fisken var fortfarande kall. Jag ökade temperaturen till 200 grader och tiden till 30 min. Mycket god fiskrätt!
Susanne
2003-07-31