Här är ett recept på en riktigt smakrik lax som nästan lagar sig själv. Laxen lagas i ugnen tillsammans med fräst spenat, öl och brännvin eller vodka. Du rimmar enkelt laxen själv natten innan tillsammans med salt, socker, peppar och dill.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
1998
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och välj laktosfria serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfria serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gullvi
2005-11-28Jättegott. Håller med om att temperaturen och tiden måste ökas till 200 gr i 30 min. Kan verkligen rekommenderas.
Bibi
2005-11-28Sju matglade tjejer var alla lika förtjusta! Superbt gott.
Susanne
2003-07-31Är 150 grader i 10 min verkligen rätt? Fisken var fortfarande kall. Jag ökade temperaturen till 200 grader och tiden till 30 min. Mycket god fiskrätt!