Nutellakakor

Publikfriande godbitar med rik chokladsmak. Grunden till nutella-kakorna är en klassisk mördeg som du smaksätter med kakao. Lägg ihop de färdiggräddade kakorna två och två med len hasselnötskräm emellan. En succégiven småkaka!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Gör så här
01:00:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi758 KJ / 181 kCal
Fett14 g
Salt0.17 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g
Kommentarer
7 stJag har hängt upp mig på annat. Jag trodde i min enfald att det var nutella i själva degen, vilket hade underlättat betydligt. Mina kakor blev perfekta, men inget barn kan bita igenom den dubbla kakan, den är för tjock och skär man dom tunnare blir det småsmulor av allt antingen i knät eller på assietten. Jag har bakat med smördeg förr, men inte råkat ut för detta tidigare. Gör om, gör RÄTT !!
Eva
Alldeles "smuliga". Går inte att hantera. Åkte i sophinken.
Barbro
Hej Agnes! Trist att det blev så. Men längre tid i kylen så blir det mer lätthanterligt. Lycka till nästa gång! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej! Tror att det är bättre att låta kakdegen antingen vila 30 min i frysen eller ca 2 timmar i kylen, för den behöver vara rejält kall när en skär upp den. 30 minuter i kylen som det står i receptet är för lite tid tycker jag. MVH/Agnes
Agnes
Hej Lennart! Inget fel på receptet men läs gärna vårt tidigare svar om hur viktigt det är att degen är tillräckligt kall osv Och det ÄR spröda kakor. Hälsningar MIchelle
Ica-köket
Min fru håller med Johanna kakorna blir så spröda att det inte går att ta upp dem från plåten utan att de smula sönder så det är något fel på receptet
Lennart
Hej Johanna, om kakorna flöt ut så har nog inte degen varit tillräckligt kall. Det ska vara kylskåpskallt smör och sen ska degen ligga i kylen 30 min. Kakorna blir ganska spröda så enklast är att spritsa nutellan försiktigt på kakorna! Hälsningar Ulrika
Ica-köket
Smaken fanns där men dessa kakor blev alldeles för spröda och de flesta föll sönder när man skulle sätta ihop dem, och då har jag följt receptet helt och hållet.. Mina kakor flöt ut lite och blev inte så höga och perfekta som på bilden , har någon något tips på vad jag ska tänka på eller vet vad jag gjort för fel?
Johanna