Nutellakakor

Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Nutellakakor

Publikfriande godbitar med rik chokladsmak. Grunden till nutella-kakorna är en klassisk mördeg som du smaksätter med kakao. Lägg ihop de färdiggräddade kakorna två och två med len hasselnötskräm emellan. En succégiven småkaka!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Nutellakakor

Ingredienser

25 st dubbla kakor
4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 krm salt
225 g kylskåpskallt tärnat smör
1 äggula

Fyllning

250 g hasselnötskräm av nutellatyp

Gör så här

01:00:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Jag har hängt upp mig på annat. Jag trodde i min enfald att det var nutella i själva degen, vilket hade underlättat betydligt. Mina kakor blev perfekta, men inget barn kan bita igenom den dubbla kakan, den är för tjock och skär man dom tunnare blir det småsmulor av allt antingen i knät eller på assietten. Jag har bakat med smördeg förr, men inte råkat ut för detta tidigare. Gör om, gör RÄTT !!

    Eva

  • Alldeles "smuliga". Går inte att hantera. Åkte i sophinken.

    Barbro

    Hej Agnes! Trist att det blev så. Men längre tid i kylen så blir det mer lätthanterligt. Lycka till nästa gång! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej! Tror att det är bättre att låta kakdegen antingen vila 30 min i frysen eller ca 2 timmar i kylen, för den behöver vara rejält kall när en skär upp den. 30 minuter i kylen som det står i receptet är för lite tid tycker jag. MVH/Agnes

    Agnes

  • Hej Lennart! Inget fel på receptet men läs gärna vårt tidigare svar om hur viktigt det är att degen är tillräckligt kall osv Och det ÄR spröda kakor. Hälsningar MIchelle

    Ica-köket

  • Min fru håller med Johanna kakorna blir så spröda att det inte går att ta upp dem från plåten utan att de smula sönder så det är något fel på receptet

    Lennart

  • Hej Johanna, om kakorna flöt ut så har nog inte degen varit tillräckligt kall. Det ska vara kylskåpskallt smör och sen ska degen ligga i kylen 30 min. Kakorna blir ganska spröda så enklast är att spritsa nutellan försiktigt på kakorna! Hälsningar Ulrika

    Ica-köket

  • Smaken fanns där men dessa kakor blev alldeles för spröda och de flesta föll sönder när man skulle sätta ihop dem, och då har jag följt receptet helt och hållet.. Mina kakor flöt ut lite och blev inte så höga och perfekta som på bilden� , har någon något tips på vad jag ska tänka på eller vet vad jag gjort för fel?

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi758 KJ / 181 kCal
Fett14 g
Salt0.17 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Macaron med hasselnötskräm
    Betyg 3.3 av 5.112 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Dessertpizza med hasselnötskräm
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tahini- och chokladcookies
    Betyg 3.7 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm choklad med hasselnötskräm
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad