Nudelsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudelsallad

God och lättlagad nudelsallad som serveras i glas med pinnar och limeaioli. Salladens ingredienser är bland annat äggnudlar, purjolök, tomater, minimajs och avokado.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar.
  2. Skölj och strimmla purjolöken. Skala och strimla ingefäran fint.
  3. Halvera tomaterna, kärna ur och strimla paprikan. Dela minimajsen i bitar.
  4. Dela, kärna ur och skär avokadona i bitar, pressa citronjuice över.
  5. Hetta upp sesamoljan och fräs purjolök, paprika, tomater och ingefära. Tillsätt de kokta nudlarna och smaka av med soja.
  6. Ta från värmen och vänd ner avokadon. Smaka av med salt och peppar. Servera i glas med pinnar och tex limeaioli. Den gör du på en god majonnäs som smaksätts med nypressad limejuice och en gnutta pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g äggnudlar
  • 1 purjolök
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 papripa, gärna orange paprika
  • 1 pkt minimajs (à 200 g)
  • 3 avokador
  • juicen av 1 citron
  • 1 1/2 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan