Chokladtårta i två färger
Överraska chokladfantasten på födelsedagen med en chokladtårta i två färger - ljus och mörk tryffel som varvas och garneras med silverkulor. Servera gärna grädde och bär till tårtan.
Ingredienser
10 bitar
Botten
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering (mörk tryffel)
1/2 dl vispgrädde
25 g smör eller margarin
125 g mörk choklad (typ block)
2 msk konjak (1-2 msk)
Garnering (ljus tryffel)
1/2 dl vispgrädde
25 g smör eller margarin
125 g ljus choklad (typ block)
2 msk likör (t ex Grand Marnier)
silverkulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använde marabou mörk och mjölkchoklad till tryffeln, mkt gott.
Eva
2008-07-30Mycket god kaka! Dock hade vi lite problem med tryfflarna. Använde odenses 55% mörka choklad i den mörka tryffeln, den gav lite sträv smak och konsistensen blev grynig. Vanlig mörk block fungerade bättre. Borde nog ha låtit tryffeln stelna lite mera innan vi spritsade också, för den flöt ut över hela kakan. Passar perfekt med jordgubbar och grädde!
Maria
2008-05-19Oj, vad gott! Och inte alls speciellt besvärlig att göra tycker jag. Dessutom blir den vacker att titta på, trots att jag inte är någon stjärna på att dekorera. Lycka till - den här är alldeles underbar!!!
Helena
2007-03-28