Chokladtårta i två färger

Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
12
Chokladtårta i två färger

Överraska chokladfantasten på födelsedagen med en chokladtårta i två färger - ljus och mörk tryffel som varvas och garneras med silverkulor. Servera gärna grädde och bär till tårtan.

Chokladtårta i två färger

Ingredienser

10 bitar

Botten

150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering (mörk tryffel)

1/2 dl vispgrädde
25 g smör eller margarin
125 g mörk choklad (typ block)
2 msk konjak (1-2 msk)

Garnering (ljus tryffel)

1/2 dl vispgrädde
25 g smör eller margarin
125 g ljus choklad (typ block)
2 msk likör (t ex Grand Marnier)
silverkulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Jag använde marabou mörk och mjölkchoklad till tryffeln, mkt gott.

Eva

2008-07-30

Mycket god kaka! Dock hade vi lite problem med tryfflarna. Använde odenses 55% mörka choklad i den mörka tryffeln, den gav lite sträv smak och konsistensen blev grynig. Vanlig mörk block fungerade bättre. Borde nog ha låtit tryffeln stelna lite mera innan vi spritsade också, för den flöt ut över hela kakan. Passar perfekt med jordgubbar och grädde!

Maria

2008-05-19

Oj, vad gott! Och inte alls speciellt besvärlig att göra tycker jag. Dessutom blir den vacker att titta på, trots att jag inte är någon stjärna på att dekorera. Lycka till - den här är alldeles underbar!!!

Helena

2007-03-28

Testa liknande recept

Vegansk chokladtårta
Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brownietårta med vit chokladpannacotta
Betyg 4.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladmoussetårta
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw food chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choklad- och kolatårta
Betyg 3.9 av 5.
201 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biskvitårta
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga