Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Nötbräck

Att laga eget godis är roligt och utmanande och blir fantastiskt gott. För detta smaskigt söta nötbräck behöver du bara strösocker och nötter av din favoritsort. Passar som julgodis men även som snacks vid andra festligheter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält sockret långsamt i en kastrull. Sockret ska bli gyllenbrunt.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalen. Rör ner nötterna i sockret med träslev. Låt massan koka upp igen.
  3. Häll upp bräcket på en bakpappersklädd eller oljad plåt. Låt svalna. Hacka eller bryt bitar när bräcket stelnat. Förvara kallt tills servering.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 dl strösocker
  • 200 g valnötskärnor, hasselnötter eller andra nötter som gillas)
  • olja till plåten
Lägg till i inköpslistan