Nektarin- och citrongranité | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nektarin- och citrongranité

Nektarin- och citrongranité är ett lyxigt recept på en efterrätt som passar perfekt till fest och speciella tillfällen. Du gör den av socker, vatten, nektariner, citron, isbitar och garnerar med myntablad. Svalkande och snygg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt kallna.
  2. Skölj och kärna ur nektarinerna. Mixa nektarinerna med sockerlag, citronsaft och -skal i en mixer eller matberedare.
  3. Tillsätt isbitarna och mixa ytterligare ca 20 sek. Frys blandningen i en bunke ca 2 tim. Kör med elvisp ett par gånger så issörjan blir finfördelad. Fördela nektarin- och citrongranitén i fyra glas. Servera genast med en myntakvist på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 nektariner
  • saft och skal från 1 citron
  • 8 isbitar
Garnering
  • myntablad
Lägg till i inköpslistan