Nässelsoppa med skink- och basilikatopping | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nässelsoppa med skink- och basilikatopping

Laga en krämig nässelsoppa med skink- och basilikatopping. Till soppan använder du nässlor eller färsk spenat, hönsbuljong och grädde. Soppan toppar du med en knaprig och smakrik blandning av krutonger av formbröd, skinka och basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj nässlorna och ta bort ev grova stjälkar. Koka upp vatten med salt i en gryta. Tillsätt nässlorna och låt koka ca 5 minuter. Låt nässlorna rinna av i durkslag och kasta bort kokvattnet.
  2. Finhacka nässlorna, gärna i matberedare. Lägg nässlorna i en gryta och häll över hönsbuljong. Låt koka upp.
  3. Blanda mellangrädde med vetemjöl. Vispa ner blandningen i soppan och låt den koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Skär formbrödsskivorna i små tärningar. Stek dem i torr stekpanna.
  5. Strimla skinkan och finhacka basilikan. Blanda brödtärningar med skinkstrimlor och basilikahack.
  6. Servera nässelsoppan med skink- och basilikatoppingen som var och en får strö över sin sopptallrik.

Tips

Nässlorna kan bytas ut mot 400 g färsk spenat (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 l nässlor
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt till nässelkoket
  • 1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 skivor formbröd
  • 75 g rökt skinka i bit
  • 2 msk färsk basilika
Lägg till i inköpslistan