Nässelpaj med skinka och blue cheese

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nässelpaj med skinka och blue cheese

Nässlor kan köpas i butik eller plockas direkt i den svenska naturen under vår och sommar. Denna nässelpaj med rökt skinka och smulad blue cheese är ett festligt alternativ till spenatpaj. Pajen blir lika läckert god med rökt lax istället för skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

3 dl vetemjöl, kan med fördel blandas ut med grahamsmjöl eller annat grovt mjöl
125 g smör
1 krm salt
1 msk kallt vatten

Fyllning

1/2 l sköljda nässlor
2 ägg
2 dl mjölk
salt
peppar
100 g tärnad rökt skinka
50 g smulad blue cheese

Gör så här

00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Italiensk spenatpaj
    Betyg 4.1 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsbröd
    Betyg 4.1 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvrepaj
    Betyg 3.8 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Evas gräddstuvade nässlor
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad