Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Betyg 3.3 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Nammoorah, eller namoura, är en mjuk mannagrynskaka som passar bra att servera till kaffet. Du gör den mjuka kakan av bland annat smör, mannagryn, socker, tahini och mandel. Gott till efterrätt eller på kalas.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Ingredienser

20 bitar
300 g smör
1 liter mannagryn
2 tsk bakpulver
6 dl vatten eller naturell yoghurt
5 dl socker
2 - 2 1/2 tsk tahini
1 1/2 dl skållad och skalad hel mandel
7 dl sockerlag (se nedan)

Sockerlag

5 dl socker
5 dl vatten

Gör så här

00:05:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Bra

    Marwa

  • vad ska man göra med sockerlag? ska man hälla på kakan sen eller ta till varje bit sen eller vad?

    Annika

    Hej Annika! I punkt 6 står det att du ska skeda över de varma kakan. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Barazek - sesamkakor
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tarator – Tahinisås
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baba ganouch- aubergindipp
    Betyg 3.3 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé med tahini
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtssallad med tahinidressing
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad