Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Betyg 3.3 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Nammoorah, eller namoura, är en mjuk mannagrynskaka som passar bra att servera till kaffet. Du gör den mjuka kakan av bland annat smör, mannagryn, socker, tahini och mandel. Gott till efterrätt eller på kalas.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Ingredienser

20 bitar
300 g smör
1 liter mannagryn
2 tsk bakpulver
6 dl vatten eller naturell yoghurt
5 dl socker
2 - 2 1/2 tsk tahini
1 1/2 dl skållad och skalad hel mandel
7 dl sockerlag (se nedan)

Sockerlag

5 dl socker
5 dl vatten

Gör så här

00:05:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • vad ska man göra med sockerlag? ska man hälla på kakan sen eller ta till varje bit sen eller vad?

    Annika

    Hej Annika! I punkt 6 står det att du ska skeda över de varma kakan. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

Barazek - sesamkakor
Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fiskfilé med tahini
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tahini- och chokladcookies
Betyg 3.7 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Purjolökspuré med sesam och spiskummin
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad