Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mynta- & fetabiffar med grön tapenadeyoghurt

Mynta- & fetabiffar med grön tapenadeyoghurt är medelhavsinspirerade färsbiffar smaksatta med mynta och fetaost. Biffarna serveras med tortillabröd och tapenadeyoghurt tillsammans med säsongens grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Yoghurt: Börja med att röra ihop tapenaden med yoghurten, ställ kallt.
  2. Skär tomaterna i skivor. Skala, halvera och strimla rödlöken. Lägg tomat, lök och sallad i skålar eller på ett fat.
  3. Skala och finriv vitlöken. Smula fetaosten. Blanda färsen med vitlök, fetaost, mynta, salt och peppar. Forma till 8 biffar (för 4 port).
  4. Stek biffarna i smör i en stekpanna eller grilla dem ca 4 minuter på varje sida.
  5. Pensla ev tortillabröden lätt med olja på varje sida. Stek tortillabröden i en het stekpanna eller grilla någon minut på varje sida.
  6. Fyll tortillabröden med sallad, tomat, rödlök, biff och tapenade yoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialtortilla.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Tips

Gör din egen tapenade: Mixa 1 dl gröna oliver (med pimiento), 1 msk kapris, 1 tsk dijonsenap och 1/2 vitlöksklyfta med stavmixer. Receptet är avsett för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 påse sallad (à 65 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 1 dl grovhackad mynta
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 förp mjuka tortillabröd (à 340 g)
  • ev olivolja att pensla bröden med
Tapenadeyoghurt
  • 1 dl grön tapenad
  • 1 dl matyoghurt (10%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?