Mörrumsgryta

Betyg 4.6 av 5.
74 personer har röstat
21
Mörrumsgryta

Mörrumsgryta är en komplett, lättlagad fiskgryta som är lika vardaglig som den är festlig. Servera grytan med potatis eller ris och garnera med dillkvistar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Mörrumsgryta

Ingredienser

4 portioner
400 g  laxfilé
1   gul lök
1   morot
1 msk  smör
1   citron (fint rivet skal)
2 dl  vatten
1   fiskbuljongtärning
1 1/2 msk  vitvinsvinäger
2 dl  grädde
majsstärkelse
salt
vitpeppar
1   knippe dill
4   portioner kokt potatis eller ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Underbart gott. Tog citronjuice istället för citronskal. Serverade med ris. Riktig festmåltid

Ewa

2024-08-12

Alltid gott och lättlagat. Jag byter ut laxen mot torsk eller annan vi fisk. Potatismos är också gott till.

Katarina

2022-11-20

Lättlagat och alla i familjen tycker det är gott! Byter ut laxen mot torsk, blir också jättegott!

Ebba

2022-11-03

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb laxgryta med potatis
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxgryta med tomat och dill
Betyg 4.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med citron- och dillsås
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronbakad lax med dillsås och stekt hjärtsallad
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgryta med dill
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga