Mörrumsgryta
Mörrumsgryta är en komplett, lättlagad fiskgryta som är lika vardaglig som den är festlig. Servera grytan med potatis eller ris och garnera med dillkvistar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
1 citron (fint rivet skal)
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
majsstärkelse
salt
vitpeppar
1 knippe dill
4 portioner kokt potatis eller ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbart gott. Tog citronjuice istället för citronskal. Serverade med ris. Riktig festmåltid
Ewa
2024-08-12Alltid gott och lättlagat. Jag byter ut laxen mot torsk eller annan vi fisk. Potatismos är också gott till.
Katarina
2022-11-20Lättlagat och alla i familjen tycker det är gott! Byter ut laxen mot torsk, blir också jättegott!
Ebba
2022-11-03