Mörrumsgryta

Betyg 4.5 av 5.
70 personer har röstat
20
Mörrumsgryta

Mörrumsgryta är en komplett, lättlagad fiskgryta som är lika vardaglig som den är festlig. Servera grytan med potatis eller ris och garnera med dillkvistar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Mörrumsgryta

Ingredienser

4 portioner
400 g  laxfilé
1   gul lök
1   morot
1 msk  smör
1   citron (fint rivet skal)
2 dl  vatten
1   fiskbuljongtärning
1 1/2 msk  vitvinsvinäger
2 dl  grädde
majsstärkelse
salt
vitpeppar
1   knippe dill
4   portioner kokt potatis eller ris

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: fräs i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i fiskbuljongen. Använd mjölkfri "grädde" från Oatly eller Beneviva.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Alltid gott och lättlagat. Jag byter ut laxen mot torsk eller annan vi fisk. Potatismos är också gott till.

Katarina

2022-11-20

Lättlagat och alla i familjen tycker det är gott! Byter ut laxen mot torsk, blir också jättegott!

Ebba

2022-11-03

Jag stekte laxen i stekpanna och serverade med potatismos. Blev mycket gott.

Lars

2022-07-31

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med citron- och dillsås
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronbakad lax med dillsås och stekt hjärtsallad 
Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgryta med dill
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxgryta med tomat och dill
Betyg 4.4 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med dill- och senapssås
Betyg 2.9 av 5.
518 personer har röstat
Under 45 min att tillaga