Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotssallad med mynta

Färgrikt tillbehör som enkelt tillagas. Morotssallad med mynta passar de flesta varmrätter och har en fräsch syrlig smak. Morötterna marineras i vitvinsvinäger, vatten, socker, salt och mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och skär dem med en potatisskalare på längden i långa tunna band.
  2. Blanda vatten, vinäger, socker, salt och mynta i en skål.
  3. Lägg i morötterna och låt dem marinera i ca 1 timme.
  4. Sila av marinaden och lägg morotsbanden i en vacker skål. Strö över lite mynta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora morötter
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk finhackad mynta
Lägg till i inköpslistan